5 verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van Spirulina

spirulina poeder en voordelen van tabeltten
spirulina poeder

Dierstudies wijzen uit dat spirulina de gezondheid van de darmen kan ondersteunen als mensen ouder worden. Maar er is nog meer onderzoek op mensen nodig naar de gezondheidsvoordelen van Spirulina. Spirulina is een soort blauwgroene alg die mensen als voedingssupplement kunnen nemen. Spirulina wordt beschouwd als een superfood vanwege zijn uitstekende voedingsgehalte en gezondheidsvoordelen. Spirulina bevat niet veel vezels, dus is het essentieel om andere darmgezonde, vezelrijke voedingsmiddelen in het dieet op te nemen. Het toevoegen van dit super poeder aan uw dieet kan u op de volgende manieren ten goede komen.

Spirulina 5 verbazingwekkende gezondheidsvoordelen

1. Het helpt bij het beheer van diabetes

Uit een overzichtsstudie uit 2018 bleek dat spirulina-suppletie de nuchtere bloedglucosespiegels van mensen aanzienlijk verlaagde. Een hoge nuchtere bloedsuikerspiegel is een veel voorkomend probleem bij mensen met diabetes type 1 en 2. Dit suggereert dat spirulina supplementen mensen kunnen helpen diabetes onder controle te houden.

Deze resultaten suggereren dat spirulina veelbelovend is als voedingsmiddel ter ondersteuning van diabetes type 2.

Een dierstudie uit 2017 ondersteunt het idee dat spirulina diabetes kan helpen beheersen. In deze studie gaven de onderzoekers muizen met type 1 diabetes oraal spirulina-extract. Het resultaat van de muizen toonde aan:

  • lagere bloedsuiker
  • hogere insulinespiegels
  • verbeterde leverenzym markers

Spirulina – 7 redenen om het elke dag in te nemen

2. Spirulina verlaagt het cholesterolgehalte

Studies suggereren dat spirulina supplementen het totale cholesterol kunnen verlagen.

Het innemen van spirulina extract kan helpen om het cholesterolgehalte te verlagen. Cholesterol is een ongezond vet in iemands bloed dat medische deskundigen in verband brengen met hartziekten.

Een systematische review en meta-analyse uit 2016 suggereert dat het nemen van spirulina supplementen een positieve invloed kan hebben op bloedlipiden, dat zijn vetten in het bloed. In het onderzoek bleek dat spirulina het totale cholesterolgehalte aanzienlijk verlaagde en het LDL – “slechte” – cholesterolgehalte verlaagde, terwijl het HDL – “goede” – cholesterolgehalte toenam.

3. Verlaagt de bloeddruk

Zoals hierboven besproken, kan spirulina het cholesterol verlagen, en er zijn ook aanwijzingen dat het kan helpen de bloeddruk van een persoon onder controle te houden.

Uit een kleinschalige studie uit 2016 bleek dat het regelmatig eten van spirulina gedurende 3 maanden de bloeddruk van mensen verlaagde bij overgewicht en hypertensie.

4. Het helpt bij het voorkomen van hart-en vaatziekten

Hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte houden beide verband met hartziekten. Aangezien spirulina deze beide risicofactoren kan verminderen, is het dan mogelijk dat het hartziekten kan helpen voorkomen?

Een overzichtsstudie uit 2013 suggereert dat deze blauwgroene algen een rol kunnen spelen bij het voorkomen van hartziekten. Dit zou te danken kunnen zijn aan hun cholesterolverlagende, ontstekingsremmende en antioxidatieve werking.

5. Helpt bij het stimuleren van de stofwisseling

Het innemen van spirulina kan iemands metabolisme stimuleren. Een hogere stofwisselingssnelheid kan iemand het gevoel geven dat hij meer energie heeft. Het kan ook het aantal calorieën dat zij per dag verbranden verhogen, wat kan helpen bij gewichtsverlies.

In een kleinschalig onderzoek uit 2014 ondervonden mensen die 6 g spirulina per dag innamen gunstige metabolische effecten, naast gewichtsverlies en een betere gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven.

De mensen in deze studie hadden niet-alcoholische vette leverziekte, en dus is meer onderzoek nodig om te zien of spirulina de stofwisseling kan stimuleren bij anderen zonder deze aandoening.

Zijn er andere bijwerkingen van Spirulina dan het Gezondheidsvoordeel van Spirulina?

Ja. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor spirulina. In ernstige gevallen kunnen de reacties fataal zijn.

Volgens één studie reageren mensen met andere allergieën eerder negatief op spirulina dan mensen zonder allergieën. Voor de zekerheid moeten mensen met allergieën dit supplement vermijden of een arts raadplegen alvorens het te gebruiken.

Spirulina en andere algen bevatten ook fenylalanine, een stof die mensen met fenylketonurie (PKU) – een zeldzame erfelijke aandoening – strikt moeten vermijden.

Ook zijn er enkele kleine bijwerkingen van spirulina, waaronder misselijkheid, slapeloosheid en hoofdpijn. Toch wordt dit supplement algemeen beschouwd als veilig, en de meeste mensen ervaren geen bijwerkingen. Maar er is ook een kans dat het besmet is met giftige stoffen. Het kan de auto-immuunziekte verergeren en ook de bloedstolling vertragen.

Het is dus altijd aan te raden uw arts te raadplegen voordat u een supplement neemt.

Conclusie:

Spirulina voordelen +:

Gewichtsbeheersing, Energie, Ontgiften, Gezonde spijsvertering, Hartgezondheid, Gezonde botten en gewrichten Oogzorg. Voor elke Leeftijdsgroep en Geslacht

Hier volgt een opsomming van enkele gezondheidsvoordelen van Spirulina die worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek op dieren. Het toevoegen hiervan aan uw dieet kan u op deze manier ten goede komen.

Hier bij Vitalabc krijg je echte, pure en veganistische Spirulina supplement. Door dit te kopen komt u niet alleen uw gezondheid ten goede maar helpt u ook de meisjes onderwijs te krijgen. Vitalabc doneert zijn 100% winst aan onderwijs voor meisjes.

FROM OUR SHOP

Active life

SPIRULINA

20.00

Protein - powerrr! ~ Improve energy & reduce stress ~ Full of vitamins, proteins & minerals ~ Normalises the metabolism Delivery within 1-3 days

Active life

OMEGA 3

20.00

Vegan Omega ~ Healthy vegan fats ~ Maintain healthy heart ~ Improve the brain function Delivery within 1-3 days

Active life

OMEGA 3

20.00

Vegan Omega ~ Zdrowe tłuszcze wegańskie ~ Utrzymać zdrowe serce ~ Poprawić funkcjonowanie mózgu Dostawa w ciągu 1-3 dni

Active life

OMEGA 3, 4-in-1

25.00

Hulp bij een druk leven ~ Vermindert ontstekingswaarde ~ Draagt bij aan de controle van chronische aandoeningen ~ Voor een gezonde hartfunctie, hersenfunctie en gezichtsvermogen Levering binnen 1-3 dagen

LATEST ARTICLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.