Verhaal over Vitamine K2 als Mk-7 !

Waarom is Vitamine K2 zo belangrijk?

Vitamine K2 als MK-7 is pas onlangs populair geworden, omdat nu bewezen is dat het een essentiële voedingsstof is in de menselijke voeding. Recente studies hebben aangetoond dat vitamine K2 een cruciale rol speelt in de gezondheid van de botten en het gezond houden van de bloedvaten. De vitamine heeft ook antikanker eigenschappen.

Wat is Vitamine K2 als MK-7?

Vitamine K2 als MK-7 is een essentiële, vetoplosbare vitamine.

Vitamine K komt voor in twee verschillende vormen: Vitamine K1 en Vitamine K2. Terwijl we meestal voldoende Vitamine K1 binnenkrijgen, die in bladgroenten en groenten zit, heeft ons lichaam vaak een tekort aan Vitamine K2, vooral in veganistische en vegetarische diëten.

Waarom heb je het nodig?

Sterke botten

Ons lichaam heeft calcium nodig om botten op te bouwen en in stand te houden. Vitamine K2 activeert botcellen genaamd osteocalcine. Osteocalcine is een eiwit dat calcium uit het bloed opneemt en aan de botmatrix bindt. Zo zorgt het voor een gezond skelet en voorkomt het dat calcium in zachte lichaamsweefsels terechtkomt, wat schadelijk kan zijn.

Gezonde bloedvaten

Gladde en gezonde bloedvaten zorgen voor een gezonde bloedsomloop, en vitamine K2 speelt een grote rol bij het gezond houden van onze bloedvaten. K2 activeert het matrix GLA-eiwit, dat calcium in de bloedcellen bindt en het terug in de bloedstroom transporteert. Als dit niet goed gebeurt, zet calcium zich af in slagaderwanden, wat verschillende gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Wat zijn de voordelen?

Vitamine K2 is vooral goed voor twee dingen: sterke botten en gezonde bloedvaten, en zorgt er in feite voor dat calcium naar de juiste plaats gaat – botten en tanden en niet in de slagaders.

Gezondheidsvoordelen van vitamine K2 in het bloed

Een hoog vitamine K2-gehalte is goed voor de cardiovasculaire conditie en verlaagt het risico op hart- en vaatziekten.

Vitamine K2 verlaagt het risico op verstijving van de bloedvaten en de aantasting van de functionaliteit en de bloedstroom. Het verlaagt ook het risico op hoge bloeddruk en daardoor op bloeddrukstoornissen, trombose, longembolie, hartaanvallen en beroertes.

Gezondheidsvoordelen van vitamine K2 in botten

Vitamine K2 heeft gunstige effecten op de botdichtheid. Hoewel het onderzoek nog gaande is, blijkt uit studies dat een hogere inname van K2 de botdichtheid verbetert en het risico op botbreuken vermindert. Het leidt ook tot een toename van de mineralisatie van de botten, waardoor het risico op osteocalcine en osteoporose wordt verlaagd.

Antikankereigenschappen

Studies tonen aan dat vitamine K2 de activiteit van kankercellen kan vertragen of stoppen. Uit een studie van het European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) blijkt dat een verhoogde inname van vitamine K2 het risico op prostaatkanker met 35 procent kan verminderen.

Andere studies suggereren dat vitamine K2 de overlevingskansen kan verbeteren en de terugkeer van kanker bij bepaalde kankers, zoals lever- en prostaatkanker, kan verminderen.

Meer voordelen

Recente gegevens bevestigen dat de rol van vitamine K2 in het lichaam verder gaat dan sterke botten en gezond bloed. Vitamine K2 heeft bewezen een gunstige invloed te hebben op een gezonde huid, de hersenfunctie te bevorderen, en de groei en ontwikkeling te ondersteunen.

Welke voedingsmiddelen bevatten vitamine K2?

Vitamine K2 is van nature te vinden in gefermenteerde voedingsmiddelen en dierlijke producten. Voorbeelden van voedingsmiddelen die vitamine K2 bevatten zijn eigeel, boter, en bepaalde vleessoorten.

Gefermenteerde voedingsmiddelen bevatten echter een veel hogere concentratie K2 dan dierlijke producten. Natto, een populair Japans sojagerecht, bevat de hoogste concentratie K2 van alle gemeten voedingsmiddelen. Andere gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kaas en zuurkool bevatten ook veel K2.Fles Omega 3 5in1

Waarom Vitamine K2 supplementeren?

Hoewel K2 in bepaalde voedingsmiddelen aanwezig is, leveren de meeste diëten over de hele wereld niet voldoende vitamine K2. Recente studies wijzen erop dat de inname van vitamine K2 via de voeding bij de algemene bevolking ontoereikend is.

Een veel voorkomende misvatting is dat het lichaam zichzelf van vitamine K2 kan voorzien. Het grootste deel van de in de darm geproduceerde K2 zit echter ingebed in bacteriële membranen en is niet beschikbaar voor absorptie.

Onze 5-in-1 Omega 3 formule bevat een veganistische vorm van K2 MK-7 en is het perfecte supplement voor een gezonde levensstijl. Met zuivere, eerlijke en veganistische ingrediënten speelt deze formule een cruciale rol bij het verstrekken van de juiste supplementen.

 


Bestel
5-in-1 Omega 3 met K2 MK-7 nu en steun het onderwijs aan meisjes in ontwikkelingslanden.

FROM OUR SHOP

Gezond leven

Doneer

5.002,000.00

Active life

3-in-1 OMEGA 3

20.00

Stimuleer jouw ogen & hart ~ Boost jouw immuunsysteem ~ Voor een gezond gezichtsvermogen & gezonde hartfunctie ~ Draagt bij aan de ontwikkeling van hersenen, vanaf jongs af aan Levering binnen 1-3 dagen

Active life

SPIRULINA

20.00

Protein - powerrr! ~ Improve energy & reduce stress ~ Full of vitamins, proteins & minerals ~ Normalises the metabolism Delivery within 1-3 days

Active life

4-in-1 OMEGA 3

25.00

For a busy lifestyle ~ Reduces inflammation ~ Control of chronic diseases ~ For healthy brain, heart & eyes Delivery within 1-3 days

LATEST ARTICLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.